Pravila in pogoji rezervacije

ZA PRIJETNO IN VARNO IZKUŠNJO

Ta Pravila in pogoji rezervacije so del vaše rezervacije pri nas. Z rezervacijo se strinjate, da boste upoštevali vsa naša hišna pravila, pogoje in postopke.

OBRATOVALNI ČAS RECEPCIJE

Recepcija je odprta dopoldan od 8:00 do 11:00 in popoldan od 17:00 do 19:00 ure. Pridržujemo si pravico, da spremenimo obratovalni čas recepcije.

PRIHOD IN ODHOD

PRIJAVA

Prijava je možna od 17:00 do 19:00. V kolikor se ne bi uspeli prijaviti do 19:00, ko recepcija zapre, bomo vašo rezervacijo označili in zaračunali kot neprihod.

 • POZNI PRIHODI
  Pozni prihodi so izjemoma možni po predhodnem dogovoru. Prosimo, da nas pred rezervacijo kontaktirate in preverite, ali je ključe možno prevzeti tudi po 19:00.
 • ZGODNJI PRIHODI
  Prijava pred 17:00 je mogoča na zahtevo in odvisna od razpoložljivosti. Potrudili se bomo ugoditi vaši zahtevi. Prosimo, da nas kontaktirate pred vašim prihodom, da zagotovimo nemoteno prijavo.

Ob prijavi je potrebno predložiti osebni dokument (osebna izkaznica/ potni list/ vozniško dovoljenje) za vsako osebo, ki prenoči, vključno z mladoletniki. Prevzem ključev ni možen brez predložitve osebnega dokumenta za vsak osebo, ki prenoči.

ODJAVA

Odjava je do 10:00. Za poznejšo odjavo nas kontaktirajte pred vašim prihodom ali med bivanjem, in potrudili se bomo ugoditi vaši zahtevi. V kolikor poznejša odjava ni mogoča, lahko pustite prtljago na recepciji in jo prevzamete pozneje tekom dneva.

OTROCI IN DODATNA LEŽIŠČA

OTROCI

Otroci do vključno 2 let bivajo brezplačno, če spijo na isti posteljni kot starši. Otroci od 3. leta do 11. leta so deležni 50% popusta. Otroci starejši od 12 let se štejejo kot odrasle osebe.

DODATNA LEŽIŠČA

Po potrebi lahko priskrbimo dodatna ležišča. 

Cene doplačil in dodatnih ležišč lahko v določenih obdobjih leta ali ob določenih dogodkih odstopajo od naših rednih cen.

Ti stroški niso vračunani v ceno sobe in se zaračunajo dodatno.

MOŽNOSTI PLAČILA

NAČIN PLAČILA 1 – VNESITE PODATKE O KREDITNI KARTICI

Ob rezervaciji ne bomo zaračunali depozita. Podatke o vaši kreditni kartici bomo zahtevali le za garancijo vaše rezervacije in za izvedbo pred-avtorizacije kadarkoli pred datumom prihoda. Celoten strošek rezervacije boste poravnali ob prihodu. V naši nastanitvi sprejemamo naslednja plačilna sredstva: gotovina, kreditne kartice (Visa ali MasterCard) in debetne kartice (Maestro, BA, Karanta).

 • GARANCIJA REZERVACIJE
  S pred-avtorizacijo preverimo veljavnost vaše kreditne kartice in da so na njej zadostna sredstva za kritje vseh ali dela stroškov rezervacije. S pred-avtorizacijo začasno rezerviramo/zadržimo znesek rezervacije. Upoštevajte, da pred-avtoriziranega zneska ne zadržuje naša nastanitev, temveč vaša banka oz. banka izdajateljica kreditne kartice. Znesek se sprosti samodejno po največ 7 dneh, vendar obdobje sprostitve lahko traja dlje. V kolikor sredstva po 10 dneh še niso sproščena, vas prosimo, da stopite v stik z vašo banko. Brez ustrezne garancije oz. pred-avtorizacije, dokončna potrditev rezervacije ni mogoča.
NAČIN PLAČILA 2 – PLAČAJTE TAKOJ CELOTEN ZNESEK

Plačilo bo izvedeno v celoti takoj ob oddaji rezervacije. Ob prihodu vam bomo izročili račun za bivanje.

 • REZERVACIJE BREZ MOŽNOSTI VRAČILA DENARJA
  Predplačilo ne vključuje turistične takse, ki jo doplačate ob prihodu.
NAČIN PLAČILA 3 – PLAČILO PO PREDRAČUNU

Če nimate kreditne kartice, lahko pripravimo predračun in vam ga pošljemo po elektronski pošti. V tem primeru se plačilo izvede z bančnim nakazilom pred vašim prihodom.

CENE IN TURISTIČNA TAKSA

Cena sobe vključuje namestitev, ne vključuje turistične takse, ki jo je treba plačati ob prihodu. Dodatne storitve so na voljo ob doplačilu.

Turistična taksa znaša 2,00 EUR/osebo/noč. Otroci od 7 do 18 let so upravičeni do 50% popusta in tako plačajo le 1,00 EUR/otroka/noč. Otroci do 7 let so oproščeni plačila turistične takse.

PRAVILA ODPOVEDI

STANDARDNO PRAVILO ODPOVEDI

Rezervacijo lahko brezplačno odpoveste ali spremenite do 7 dni pred datumom prihoda (razen če je v pogojih za Posebne ponudbe določeno drugače). V primeru kasnejše odpovedi ali neprihoda se zaračuna celoten znesek rezervacije. Odpovedi/spremembe je potrebno posredovati v pisni obliki na e-mail.

PRAVILO ODPOVEDI BREZ MOŽNOSTI VRAČILA DENARJA

Rezervacija brez možnosti vračila denarja zahteva predplačilo v celoti ob oddaji rezervacije. Kasnejša odpoved ali spremembe nista več mogoči brezplačno.

 • VIŠJA SILA
  Ne prevzemamo odgovornosti za pozne odpovedi zaradi kakršnega koli vzroka višje sile, kot so nezgode, naravne katastrofe in epidemije. Gostom priporočamo zavarovanje odpovedi rezervacije, ker denarja, v kolikor je zaračunano v skladu z odpovednimi pogoji, ne vračamo. To velja za vse situacije, tudi zdravstvene.
 • PRAVICA NASTANITVE DO PREKLICA REZERVACIJE
  Naša nastanitev si pridržuje pravico do preklica rezervacije, če pred-avtorizacija ni uspela in navedeni znesek ni plačan v dogovorjenem roku (tj. ob prihodu ali ob rezervaciji, če je bila soba rezervirana po ceni brez možnosti vračila denarja). Izjemoma lahko rezervacijo prekličemo iz resničnih razlogov (na primer: zaradi nujnosti, nepredvidljivih popravil, ki onemogočajo normalno in varno uporabo enote, tehničnih napak, ki so nastale med postopkom rezervacije, potrebe po zaprtju nastanitve ali zaradi goljufije oz. netočnih podatkov, ki jih je posredoval gost) ali v primeru neprimernega vedenja potencialnega gosta.

NEKADILSKE SOBE

Kajenje v zaprtih prostorih je prepovedano v skladu z Zakonom o omejevanju uporabe tobačnih in povezanih izdelkov – ZOUTPI (Uradni list RS, št. 9/17 z dne 24. 2. 2017). Zato naprošamo vse goste, da spoštujejo prepoved kajenja v sobah. V primeru neupoštevanja zakonodaje bomo primorani zaračunati generalno čiščenje sobe v višini 80,00 EUR.

HIŠNI LJUBLJENČKI

O tem se moramo pogovoriti, saj je odvisno od zasedenosti hostla, velikosti in vzgojenosti vašega hišnega ljubljenčka. V vsakem primeru pa zgolj, kadar je soba v celoti namenjena le vam. 


DOSTOP DO SOBE IN VARNOST

DOSTOP DO SOBE

Osebje in vodstvo si pridržujemo pravico do vstopa v sobo za razumne namene, kot so nujni primeri, osveževanje in čiščenje, vzdrževanje, preverjanje stanja sobe in njenega pohištva in opreme, ter da naslovimo ali preprečimo kršitev pravil in pogojev rezervacije. 

NOČNI MIR OD 22:00 DO 8:00

Naše sobe se nahajajo v hiši, ki meji na stanovanjske hiše, zato vas lepo prosimo, da spoštujete nočni mir. Vrata je potrebno odpirati in zapirati po tiho. V hostlu je prepovedano zbiranje na hodniku, tekanje po stopnišču, zabave, povzročanje nemirov in/ali motečega hrupa. V primeru nemirov bo dana vljudna prošnja (opozorilo) za zmanjšanje hrupa. Če naše opozorilo ne bo upoštevano, boste morali zapustiti naše prostore brez vračila denarja.

POVZROČENA ŠKODA IN PRAVICE VODSTVA

Hostel Alieti ne odgovarjajo za kakršno koli neposredno ali posredno izgubo ali poškodovanje lastnine gostov ali osebne poškodbe, ki na kakršen koli način nastanejo med bivanjem (razen osebnih poškodb gostov, ki nastanejo neposredno zaradi hude malomarnosti podjetja). Celotna odškodninska odgovornost hostla Alieti ne presega rezervacijske vrednosti.

Če se pri naši storitvi pojavi motnja ali škoda, se bomo potrudili, da jo čimprej odpravimo, gost pa je dolžen prispevati k temu, da se motnja odpravi oz. da je škoda čim manjša. Če gost, kdor ga obišče ali katerakoli druga oseba, za katero je odgovoren, povzroči škodo kjerkoli v nastanitvi ali na njenem zunanjem prostoru, zanjo v celoti odgovarja, naša nastanitev pa odklanja vsakršno odgovornost za škodo, ki bi jo gost lahko utrpel v takem primeru.

V primeru kršitev naših Pravil in pogojev rezervacije oziroma povzročanja škode si dovolimo izvesti ukrep prepovedi vstopa, odstranitev gostov iz namestitvenih prostorov in povračilo povzročene škode. Naša nastanitev si pridržuje pravico in gost jo pooblašča, da za morebitno škodo ali odtujitev predmetov, bremeni njegovo kreditno kartico, ki jo je posredoval ob rezervaciji oziroma prijavi v sobo. Gost tudi potrjuje, da ne bo oporekal plačilu za kritje škode ali odtujitve predmetov pri svoji banki/izdajatelju kreditne kartice.

SPREMEMBE PRAVIL IN POGOJEV REZERVACIJE

Pridržujemo si pravico do sprememb, posodobitve ali odprave Pravil in pogojev rezervacije ter druge vsebine, ki je objavljena na spletni strani brez predhodnega obvestila. S spremembami Pravil in pogojev rezervacije se lahko seznanite na naši spletni strani. Vsaka sprememba Pravil in pogojev rezervacije pred vašim odhodom se šteje kot del vaše rezervacije oz. zaveze med vami in našo nastanitvijo.

HOSTEL ALIETI JE IDEALNO IZHODIŠČE ZA ODKRIVANJE SLOVENSKE OBALE

Spoznajte Izolo, Koper, Piran...